Slaapkamer inrichten

Menu:

Kleurrijke tienerkamer meisje

tienerkamer met kleurHet leuke aan het inrichten van een tienerkamer is dat bijna alles kan. Dit geldt zeker voor het gebruik van kleuren. In principe geldt dat alles mogelijk is, zolang u maar rekening houdt met een paar dingen. In een kleine slaapkamer bijvoorbeeld moet u zuinig zijn met donkere kleuren. In een grote slaapkamer is het juist een kunst om de tienerkamer zo gezellig en knus mogelijk te maken. Op deze pagina leest u tips voor de inrichting van een kleurrijke tienerkamer.

Muren verven

tienerkamer inrichten met kleurVerf een van de muren van de tienerkamer van uw dochter in een opvallende kleur, zoals groen of oranje. Dit geeft de kamer in een keer een opvallende uitstraling. Vervolgens kiest u beddengoed en sierkussens die de kleur van de muur versterken. Het tegenovergestelde kan ook. Op de tienerkamer op de foto is paars gecombineerd moet groen en een klein beetje oranje. Dit zorgt voor een mooie spanning in de kamer. Het resultaat is een hippe meisjeskamer.

Beddengoed en accessoires

kleurrijke tienerkamerEen kleurrijke tienerkamer met witte muren? Het is mogelijk. Ideaal voor iedereen die de muren neutraal wilt houden. In de slaapkamer op de foto zijn de muren wit geschilderd. Het verschil wordt gemaakt door het gele vloerkleed en het mooi afgewerkte beddengoed. De kleuren van de gordijnen, de sierkussens en het nachtlampje zijn op elkaar afgestemd. Net als het schilderij en het vloerkleed. Dit zorgt ervoor dat de tienerkamer geen bonte mengelmoes van kleuren wordt.

Kleuren combineren

tienerkamer ontwerpen met kleurIn een kleurrijke slaapkamer gebruikt u bij voorkeur één basiskleur en een aantal accentkleuren. Zoals u op het voorbeeld kunt zien, is het niet snel te veel als het om kleur gaat. De slaapkamer op deze foto heeft maar liefst vijf kleuren. Alleen zijn ze niet allemaal in dezelfde hoeveelheid gebruikt. De hoofdkleur is geel, de accentkleuren roze en paars. Daarnaast is een beetje oranje en groen gebruikt in de verlichting en de accessoires. Door de witte basis blijft het geheel er rustig uitzien.

Kleur gebruiken

tienerkamer meisje kleurenOp internet zijn veel voorbeelden te vinden van kleurrijke tienerkamers. Allemaal laten ze zien dat u niet bang moet zijn om veel kleur te gebruiken. Een kleurrijke tienerkamer inrichten hoeft niet veel werk te zijn. Op de foto is de muur van de slaapkamer blauw geverfd. Dat is slechts één kleur. De sierkussens en het mooie hoofdbord van het bed voegen de rest van de kleuren toe. Wanneer uw kind wat anders wilt, is het een kwestie van nieuw beddengoed en een paar leuke, nieuwe kussens om de tienerkamer er helemaal anders uit te laten zien.

Tienerkamer inrichten

tienerkamer ontwerpen met kleurDe voorbeelden op deze pagina laten zien hoe u een kleurrijke tienerkamer kunt inrichten. Houdt uw dochter meer van één kleur? Bekijk dan eens onze voorbeelden van roze tienerkamers, blauwe tienerkamers, zwarte tienerkamers en tienerkamers in lounge stijl. Dit zijn slaapkamers waar de kleur wit overheerst.