Slaapkamer inrichten

Menu:

Tienerslaapkamer inrichten - Kledingkast

kledingkast tienerTieners stellen hoge eisen aan de meubels in hun slaapkamer. Voor tieners is het belangrijk in wat voor kast hun kleding hangt. Wij laten zien hoe u de tienerkamer in kan richten met de leukste kledingkasten. De kledingkast mag niet te kinderachtig zijn, maar juist een stoere uitstraling hebben. De kast moet stevig staan en zowel ruimte hebben om kleren op te hangen (hanggedeelte) als planken om kleding neer te leggen (leggedeelte).

Kledingkast of kledingrek

kast tienerkamer ideeU kunt ook een complete series meubels voor de tienerkamer kopen. Zo weet u zeker dat alle meubels bij elkaar passen. Ook handig: veel winkels geven korting wanneer u een complete meubelserie in een keer aanschaft. Tieners zijn vaak trots op hun kleding. In plaats van een kledingkast kunt u dus ook prima kiezen voor een kledingrek. Meubelzaken die leuke kledingrekken verkopen voor tieners zijn Leen Bakker, Ikea en Trendhopper.

Garderobekast jongenskamer

tienerkamer inrichtenVoor een jongensslaapkamer is een locker een goede keuze. Deze kunt u kopen in verschillende uitvoeringen: van hout (ook steigerhout) tot metaal. Lockers zijn vaak te koop in verschillende kleuren, dus er is er altijd wel een die past bij de inrichting van een tienerkamer voor jongens. U kunt ook een complete series meubels voor de tienerkamer kopen. Zo weet u zeker dat alle meubels bij elkaar passen. Ook handig: veel winkels geven korting wanneer u een complete meubelserie in een keer aanschaft

Kledingkast meisjeskamer

inloopkast voorbeeldDe droom van ieder meisje is natuurlijk een echte inloopkast. Een inloopkast (of walk-in closet) is eigenlijk niets anders dan een kamer zonder deur, grenzend aan de slaapkamer. Deze kamer is volledig ingericht om als kledingkast te kunnen dienen. Een inloopkast heeft dus rails om kleding op te hangen, legplanken, haken en hangers voor sieraden en uiteraard een schoenenrek ofschoenenkast.

Inloopkast zelf maken

inloopkast fotoEen walk-in closet kunt u eenvoudig maken als u een klein kamertje over heeft. Het kan ook als de slaapkamer groot genoeg is om een apart gedeelte te creeëren. Dit kunt u bijvoorbeeld doen met een gipswand, schuifdeur, gordijnen of een roomdivider. Vervolgens heeft u enkele kledingrekken of planken nodig, enkele schoenenrekken en haakjes voor sieraden en sjaals. Zorg ook voor goede verlichting in de walk-in closet!