Slaapkamer inrichten

Menu:

Een hoofdkussen kiezen

hoofdkussen kopenEen goed hoofdkussen is erg belangrijk voor uw nachtrust en lichamelijke gezondheid. Een hoofdkussen moet niet alleen het hoofd ondersteunen, maar ook de wervelkolom ontlasten. Het hangt voor een groot deel van het hoofdkussen af of u in de morgen uitgerust wakker wordt. Het hoofd en de nek zijn samen half zo lang als de rug. Dat betekent dat de steun van het bovenlichaam voor een derde bepaald wordt door het hoofdkussen.

Klachten voorkomen

hoofdkussen kiezenDoor het hoofd en de nek te ondersteunen, wordt de stand van de wervelkolom gecorrigeerd. Ook worden de spieren ontlast. Daardoor kunt u niet alleenbeter ontspannen, u voorkomt ook hoofdklachten, nekklachten en spierklachten. De spieren in de hals en nek zijn namelijk beweeglijk, maar ook erg gevoelig voor verkeerde belasting. Een verrekking heeft u zo te pakken, en dat is niet prettig.

Een hoofdkussen kopen

hoofdkussen nieuwHet kiezen van een goed hoofdkussen is niet makkelijk. Moet u een dik of een plat kussen kiezen? Een kussen met donsveren of met katoen? Er is veel keus in hoofdkussens. Maar het verkeerde kussen zorgt voor pijnklachten. Wij helpen u op weg bij het kiezen van een goedhoofdkussen. Waar moet u op letten bij de aanschaf van een hoofdkussen? Niet alleen op de aanbiedingen: een goedkoop hoofdkussen voldoet meestal niet!

Hoe kiest u een kussen?

hoofdkussen kiezenDe keuze in kussens is enorm. Hoe kiest u het kussen dat het beste bij u past? Een goedkoop kussen is mooi, maar houdt wel rekening met een paar uitgangspunten:

Een nieuw hoofdkussen kopen? Lees wanneer het tijd is om een nieuw kussen te kopen.