Slaapkamer inrichten

Menu:

Cinderella kinderkamer cinderella

Dit betoverende Disney sprookje vult de dromen van vele kleine meisjes.

Hello Kitty kinderkamer Hello Kitty

Hello Kitty past prima in een schattige meisjeskamer.

Pip Studio kinderkamer PiP Studio

De ontwerpen van PiP Studio hebben een warme uitstraling.

Nijntje kinderkamer Nijntje

Een Nijntje kinderkamer is voor jongens en meisjes.

Woezel&Pip kinderkamer woezel pip

Woezel en Pip zorgen voor vrolijkheid en mooie herinneringen.

Meisjeskamer inrichten

meisjeskamer inrichtenEen meisjeskamer kan lief of juist stoer zijn. Door slim gebruik te maken van kleuren, behang, accessoires, gordijnen en beddengoed ontwerpt u eenvoudig een moderne meisjeskamer. Voor een leuke meisjeskamer kunt u diverse kleuren gebruiken. Een hippe meisjeskamer is bijvoorbeeld knalroze, paars, turquoise of zwart/wit. Dit zijn moderne kleuren die in een handomdraai zorgen voor een hippe uitstraling.

Behang en muurschildering

meisjeskamer voorbeeldVeel winkels verkopen behang dat speciaal voor meisjes ontworpen is. Prints op behang geven de kamer een goede impuls. Er zijn ook losse muurstickers te koop om op een egale muur te plakken. Goed gekozen accessoires in de meisjeskamer versterken het thema. Kies accessoires in bijpassende kleuren bij het behang en de rest van de inrichting van de meisjeskamer. Bij accessoires kunt u denken aan bijvoorbeeld kussens, een mooi vloerkleed en een bijzettafeltje.

Verlichting meisjeskamer

meisjeskamer kroonluchterVerlichting is belangrijk voor een sfeervolle meisjeskamer. Kies voor diverse soorten verlichting: een felle hanglamp of kroonluchter aan het plafond, een sfeerlampje naast het bed en praktische verlichting boven het bureau en in de buurt van de kledingkast. Na het kiezen van de verlichting is het tijd om na te denken over leuke gordijnen, rolgordijnen of luxaflex. Die houden het zonlicht buiten en zorgen voor privacy in de avond.

Kleuren kiezen

meisjeskamer kroonluchterHet is belangrijk om stoffen, behang en patronen te kiezen die het thema en de kleurstelling van de meisjeskamer versterken. Denk hierbij aan kleuren die in hetzelfde spectrum zitten of contrasterende kleuren. Gebruik echter niet te veel verschillende kleuren of patronen. Dat wordt te druk en leidt af van de algemene sfeer van de kamer van uw dochter. Voor inspiratie kunt u kijken in interieurtijdschriften of op woonwebsites.