Slaapkamer inrichten

Menu:

Een nieuw bed kopen

slaapkamer ideeEen nieuw bed koopt u slechts een paar keer in uw leven. Het moet daarom met zorg worden uitgekozen. Het juiste bed is een bed waarvan u niet merkt dat u er in ligt. Afhankelijk van uw leeftijd moet uw nieuwe bed aan verschillende eisen voldoen: het moet lekker liggen, mooi zijn, de rug ondersteunen of een bepaalde hoogte hebben. De prijs is natuurlijk ook belangrijk.

Hoe kiest u een lekker bed?

slaapkamer ideeAls u een nieuw bed gaat kopen, moet u letten op een aantal zaken. Bijvoorbeeld de afmetingen en het uiterlijk van het bed. Het kiezen van een goed bed is niet makkelijk. Het is handig om te beginnen met de aanschaf van een matras, want sommige bedden van matrasafhankelijk. Bij het kopen van een nieuw bed heeft u de keus uit veel verschillende modellen en aanbieders. Er zijn hele dure bedden, maar ook goedkope aanbiedingen. Wij hebben de zes meest voorkomende modellen op een rij gezet:

Kies een lekker bed

boxspringBij de keuze van een bed wordt vaak gelet op de prijs (goedkoop) en de uitstraling. Het belangrijkste echter dat het lekker ligt. Bezuinig daarom niet op een goed bed en een comfortabel matras. Dit voorkomt rugpijn en slapeloosheid. De meest voorkomende matras maten variëren van 190 centimeter tot 200 centimeter lang en 70 tot 90 centimeter breed. U kunt ook een matras op maat laten maken.

Merken bedden en boxsprings

hastens bedBij het uitzoeken van een lekker bed of een goede boxspring heeft u de keuze uit vele merken. Wordt het een Auping of toch een Hästens? In het luxe segment is er Pullman en Schramm. Ook Carpe Diem is goed verkrijgbaar in vele beddenspeciaalzaken, net als Norma en Swiss Sense. Op radio en televisie adverteren bekende beddenfabrikanten regelmatig met goede aanbiedingen. Soms is ook een boxspring op afbetaling mogelijk.

Een hoofdkussen kiezen

hoofdkussenEen hoofdkussen moet niet alleen het hoofd ondersteunen, maar ook de wervelkolom ontlasten. Het hangt voor een groot deel van het hoofdkussen af of u in de morgen uitgerust wakker wordt. Het hoofd en de nek zijn samen half zo lang als de rug. Dat betekent dat de steun van het bovenlichaam voor een derde bepaald wordt door het hoofdkussen. hoofdkussen goed Een goed hoofdkussen is persoonlijk en daarom moeilijk om te adviseren. Ieder kussen heeft zijn specifieke eigenschappen.