Slaapkamer inrichten

Menu:

Auping Auping matras

Matrassen met een spiraalbodem vanaf 500 euro.

Eastborn Eastborn matras

Matrassen van koudschuim, traagschuim, latex en pocketvering.

M Line M Line matras

Matrassen gebaseerd op de bekende traagschuim matras.

Tempur Tempur matras

Drukverlagend matras, zeer geschikt voor mensen met rugklachten.

Dunlopillo Dunlopillo matras

Bekende fabrikant van latex matrassen.

Matras - materialen

Matrassen zijn er in vele soorten, maten en prijsklassen. matras traagschuimOok het materiaal speelt een belangrijke rol bij de vraag of u lekker ligt. Lees welke materialen matrassen er te koop zijn. Maar let op: goedkoop kan duurkoop zijn! Een matras van polyetherschuim bijvoorbeeld kan gemaakt worden met veel of weinig lucht per kubieke meter. Dat wordt aangegeven met het soortelijk gewicht (SG). Een matras van SG20 heeft bijvoorbeeld schuim van 20kg per kubieke meter. Een matras van SG40 is duurzaam, veerkrachtig en comfortabel.

Koudschuim

matras koudschuimEen matras gemaakt van koudschuim heeft van nature een onregelmatige celstructuur, waardoor het materiaal goed ademt en goed vocht afvoert. Kuilvorming, een veelvoorkomend probleem bij matrassen, komt bij koudschuim niet voor. Een matras van koudschuim is dus veerkrachtig, biedt een hoog comfort en heeft een lange levensduur. Twijfelt u nog over het merk matras dat u moet kopen? Bekijk dan ons overzicht van merken matrassen.

Traagschuim of latex

matras traagschuimEen traagschuim matras draagt bij aan een goede doorbloeding en wordt om die reden gebruikt voor een ziekenhuismatras. Traagschuim heeft een goede isloatie van warmte en een matige ventilatie bij hoge dichtheden. Een latex of schuimrubbermatras wordt gemaakt van natuurlijk rubber en bevat vrijwel altijd luchtkamers. Dit is noodzakelijk om de matras beter te laten ademen en verhoogt het ligcomfort. Natuurlijk rubber bevat vrij veel allergenen en is daarom minder geschikt voor mensen die last hebben van een allergie.

Binnenvering of pocketvering

matras traagschuimEen binnenvering matras heeft een kern van metalen veren en bestaat uit een geheel. De boven- en onderkant van de kern wordt afgedekt met comfortlagen, zoals HR schuim, latex of katoen. Een pocketvering matras Bestaat uit vele metalen veren, die per stuk verpakt zijn in een zakje van katoen of 'non-woven' materiaal. Bij een matras met pocketvering functioneert elke veer afzonderlijk. Dat zorgt voor veel comfort.