Slaapkamer inrichten

Menu:

Cars kinderkamer Cars

Kinderkamer in de stijl van Disney Cars voor jongens en meisjes.

Dieren kinderkamer dieren

Kies een dier of of een leefgebied voor de dieren kinderkamer.

Jungle kinderkamer jungle

Versier de kinderkamer met een jungle thema!

Thema kiezen jongenskamer

jongenskamer thema jungleJongens zijn actief en spelen vaak dingen na. Ze willen graag gezien worden als volwassen mannen. Thema's als de bouw, auto's, het circus of andere stoere beroepen zijn goede thema's voor een jongenskamer. Jongens hebben vaak ook een voorliefde voor een dier of dieren in het algemeen, het buitenleven en de zee. Met deze thema's richt u een leuke jongenskamer in. Op deze pagina leest u tips en voorbeelden.

Brandweer

jongenskamer brandweerIs uw zoon geïntrigeerd door brandweerwagens en doet hij graag alsof hij een brandweerman is? Dan is het thema 'brandweer' een goede keuze. Uiteraard inclusief een bed in de vorm van een houten brandweerauto! Rood is natuurlijk de belangrijkste kleur in de brandweerkamer, aangevuld met behang met daarop brandweerauto's. Combineer rood met bijvoorbeeld wit, geel of blauw. Bijzondere elementen die u aan deze kinderkamer kan voegen: een ijzeren brandweerpaal, een helm of een rode brandslang.

Dieren

jongenkamer inrichten dinosaurusDe meeste jongens houden van dieren. Als uw zoon van honden houdt, zijn er een groot aantal mooie hondenpatronen te vinden voor beddengoed, stoffen en behang. Misschien houdt uw zoontje meer van insecten, tijgers, grote roofdieren of dinosaurussen? Geen probleem, ook dit zijn thema's die zich prima lenen voor een spannende jongenskamer. Een dierenkamer is eenvoudig en met een klein budget in te richten met behulp van plastic opgezette dieren, illustraties, posters en beddengoed.

Kastelen en ridders

jongenskamer_ridderDe meeste jongens zijn dol om een stoere ridder op een groot paard na te spelen. Met dit thema kunt u een spannende jongenskamer inrichten. Verf bijvoorbeeld een mooie tekening met draken en een kasteel op de muur. Hang een volant op voor het raam en transformeer zo de jongenskamer in een echt kasteel. Een stapelbed kunt u versieren als een wachttoren, met kantelen en een ophaalbrug. Of zet een ridder in harnas in een hoekje van de slaapkamer om de kamer een fantasierijk tintje te geven.

Zee, water en boten

jongenskamer zeeZeilboten, sleepboten, binnenvaartschepen of wedstrijdboten zijn een hobby van veel jongens. Een scheepsbel, anker of stuur van een zeilschip voegt een nautisch tintje toe aan de jongenskamer. Uiteraard moet blauw de hoofdkleur worden van een nautische kinderkamer. Beige kan het strandgevoel opwekken. Vergeet de fles met het schip erin niet! Dit is een ideale accessoire voor de boekenplank. Een ander thema gebaseerd op water en zee is 'piraten'.

Drie tips voor een goedkope kinderkamer

Bij het decoreren van de kinderkamer kunt u veel geld besparen als u eerst het volgende doet:

  1. Denk na over de kleuren en thema's die u wilt gebruiken in de jongenskamer of meisjeskamer. Gebruik uw fantasie en wees moedig. Het is niet snel te veel als het om kinderkamers gaat!
  2. Bedenk welke meubels u al heeft en welke u kunt (her)gebruiken bij het inrichten van de kinderkamer.
  3. Doe inspiratie en ideeën op bij plaatselijke woonwinkels en speciaalzaken