Slaapkamer inrichten

Menu:

Cars kinderkamer Cars

Kinderkamer in de stijl van Disney Cars voor jongens en meisjes.

Cinderella kinderkamer cinderella

Dit betoverende Disney sprookje vult de dromen van vele kleine meisjes.

Dieren kinderkamer dieren

Kies een dier of of een leefgebied voor de dieren kinderkamer.

Pip Studio kinderkamer PiP Studio

De ontwerpen van PiP Studio hebben een warme uitstraling.

Nijntje kinderkamer Nijntje

Een Nijntje kinderkamer is voor jongens en meisjes.

Woezel&Pip kinderkamer woezel pip

Woezel en Pip zorgen voor vrolijkheid en mooie herinneringen.

Kleur kinderkamer kiezen

kleur kinderkamerBegin met het kiezen van de achtergrondkleur die u zult gebruiken om de muren en het plafond van de kinderkamer te verven. Vanaf daar kunt u verder met het kiezen van de vloerbedekking en ander materiaal. Het is belangrijk om stoffen, behang en patronen te kiezen die het thema en de kleurstelling van de kinderkamer versterken. Gebruik daarentegen niet te veel kleuren of te veel verschillende patronen. Dat leidt namelijk af van de algemene toon van de kamer van uw zoon of dochter.

Bepaal de hoofdkleur

kleur meisjeskamer voorbeeldHet is het beste om een gemeenschappelijke achtergrondkleur te kiezen, zelfs wanneer u verschillende patronen in de kamer gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan prints en patronen in verschillende maten, zoals een groot hart op de muur en kleine hartjes in de stoffen en gordijnen. Natuurlijk wilt u ook beddengoed dat goed combineert met het thema en kleurenpalet. Harten, bloemen en poppen in roze, paars en groen werken goed in de meeste meisjeskamers. Rood, geel of blauw gaan over het algemeen goed samen in een jongenskamer.

Aan de slag!

kinderkamer voorbeeldHet thema voor de kinderkamer laat zich het beste bepalen door de hobby's en voorkeuren van uw zoon of dochter. Kies iets wat bij hem of haar past, en u creëert een slaapkamer waar uw kind graag wil zijn. Jongens zijn actief en spelen vaak dingen na. Ze willen graag gezien worden als volwassen mannen. Thema's als de bouw, auto's, het circus of andere bezigheden zijn goede thema's voor een jongenskamer. Jongens hebben vaak ook een voorliefde voor een dier of dieren in het algemeen, het buitenleven en de zee.

Thema's meisjeskamer

kinderkamer hello kittyMeisjes spelen vaak met poppen of kleden zich aan als een prinses. Harten, bloemen en paarden zijn goede thema's voor een meisjeskamer waar u dochter met veel plezier slaapt. Pastelkleuren, roze, paars en andere felle kleuren zijn populaire kleuren voor een meisjeskamer. Jongens zijn actief en spelen vaak dingen na. Ze willen graag gezien worden als volwassen mannen. Thema's als de bouw, auto's, het circus of andere bezigheden zijn goede thema's voor een jongenskamer. Jongens hebben vaak ook een voorliefde voor een dier of dieren in het algemeen, het buitenleven en de zee.