Slaapkamer inrichten

Menu:

Cars kinderkamer Cars

Kinderkamer in de stijl van Disney Cars voor jongens en meisjes.

Cinderella kinderkamer cinderella

Dit betoverende Disney sprookje vult de dromen van vele kleine meisjes.

Hello Kitty kinderkamer Hello Kitty

Hello Kitty past prima in een schattige meisjeskamer.

Pip Studio kinderkamer PiP Studio

De ontwerpen van PiP Studio hebben een warme uitstraling.

Kinderkamer met dieren

kinderkamer dieren themaMet een kinderkamer in dierenstijl kunt u alle kanten op. Er zijn immers vele diersoorten, allemaal met hun eigen kleuren en leefgebieden. Kies eerst het thema van de dierenkamer: worden het boerderijdieren zoals op de foto? Of huisdieren, zoals katten, honden of reptielen? En natuurlijk zijn er ook nog wilde dieren, uit de jungle of de woestijn. Op deze pagina leest u tips en ideeën voor een kinderkamer met dieren in de hoofdrol.

Kleuren dierenkamer

kinderkamer dieren voorbeeldZodra uw kind een dierenthema gekozen heeft, is het tijd om te bepalen welke kleuren de kinderkamer krijgt. Dit hangt uiteraard af van het gekozen dier, maar ook van de mate waarin u de muren van de kamer in felle kleuren wilt verven. Een felle kleur is op latere leeftijd moeilijker te combineren met een nieuw thema. Om een idee te krijgen van de kleuren die passen bij het dierthema, kunt u bijvoorbeeld samen met uw kind foto's in boekjes en tijdschriften bekijken.

Dierenkamer inrichten

kinderkamer dieren muurstickerIn een goede kinderkamer met dieren hoeven niet per se alle meubels de vorm te hebben van een lieveheersbeestje! Begin eens met de muren van de kinderkamer. Er zijn vele muurstickers, kinderkamerkunst, posters en muurbehang te koop met dieren in de hoofdrol. U kunt uw kind ook zijn of haar favoriete foto laten uitkiezen en daarvan fotobehang laten maken, zoals te zien op de foto. Zo creeërt u een unieke kinderkamer!

Meubels dierenstijl

kinderkamer dieren voorbeeldVoeg een uniek tintje toe aan de kinderkamer door de meubels te versieren met speciale dierenknoppen en -haken. Zo tovert u basic meubels om tot iets heel bijzonders. Dat is niet alleen erg origineel, maar scheelt ook een boel geld. Verder kunt u de kinderkamer inrichten met meubels van hout of meubels met een ruwe, grove uitstraling. Zo transformeert u de kinderkamer in een prachtige en lichte combinatie van dieren en kleuren.