Slaapkamer inrichten

Menu:

Slaapkamer kerst kerst slaapkamer

Een sfeervolle slaapkamer in kerstsfeer.

Groene slaapkamer groene slaapkamer

Paarse slaapkamer paarse slaapkamer

Paars is een geraffineerde kleur voor de slaapkamer.

Gouden slaapkamer goud slaapkamer

Een gouden slaapkamer is luxe en warm.

Roze slaapkamer roze slaapkamer

Een roze slaapkamer straalt romantiek uit.

Een rode slaapkamer ontwerpen

rode slaapkamerRood is een warme kleur. Rood is de kleur van leven en warmte, van liefde en hartstocht. Rood is de een zeer geschikte kleur om uw slaapkamer mee in te richten. Wanneer u de slaapkamer rood schildert, oogt deze kleiner en dus knusser. En de slaapkamer is bij uitstek een plek waar u een heftige kleur zoals rood op de muren kunt doen. Waarom? U bent er toch niet de hele dag.

Rood stimuleert

rode slaapkamer inrichtenMet de kleur rood verandert u uw slaapkamer in een waar Frans boudoir. Rood maakt iedere slaapkamer intiemer. Dit gevoel kunt u versterken met luxe materialen, zoals nepbont en dikke kussens op het bed. WIlt u de muur van de slaapkamer rood verven? Kijk dan eens op de website van Histor, Flexa, Sikkens of Sigma voor goedkope en mooie rode verf. Ook de eigen merken van bouwmarkten zoals Gamma, Praxis of Karwei zijn vaak van goede kwaliteit, goedkoper dan de gerenommeerde merken en u kunt de kleur rood laten mengen die u wilt.

Beginnen met verven

rode slaapkamer ideeTwijfelt u over het inrichten van een rode slaapkamer? Begin dan met het schilderen van één muur en kijk welk effect dit heeft op de gehele ruimte. Bent u tevreden, houd het dan bij deze ene muur en laat de rest van de slaapkamer neutraal. Houd er rekening mee dat rood een lastige verf is, deze kleur dekt nooit in één keer. U zult dus vaker moeten schilderen. Een goede grondverf is aan te raden.

Oosterse slaapkamer

rode slaapkamer ideeIn deze slaapkamer op deze foto staat het bed in een niche. Dat zorgt voor een geborgen en knus gevoel. De kleur rood op de muur is de kleur van geluk in China. Deze kleur rood komt terug in zowel de rode chaise longue en als het kunstwerk op de muur erachter. Een Oosterse slaapkamer hoeft trouwens niet altijd rood te zijn.