Slaapkamer inrichten

Menu:

Ideeën mooie slaapkamer

slaapkamer zwart witDe slaapkamer is de favoriete ruimte van veel mensen. Het is een plek om te ontspannen en lekker te slapen. Het interieur van de slaapkamer is belangrijk om je lekker te voelen. Een slaapkamer inrichten kan op vele manieren. Maar eerst moet u weten wat u mooi vindt, Op deze pagina vindt u voorbeelden van mooie slaapkamers. U leest leuke ideeën voor het inrichten van de slaapkamer met mooie meubels, een goed bed en bijzonder beddengoed.

Antiek bed

antiek bedEen inspirerend voorbeeld van een mooie slaapkamer is de slaapkamer op deze foto. Met zijn hardhouten vloer, antiek bed en zacht linnengoed is deze slaapkamerinrichting een lust voor het oog. Het bed is in een hoek geplaatst, weg van de muur. Dit geeft een gevoel van ruimte, omdat u helemaal om het bed heen kunt lopen. De kroonluchter aan het plafond zorgt dat de slaapkamer goed verlicht wordt. Door zijn opvallende kleur voegt de lamp ook een zonnig tintje toe. Op het bed liggen wat sierkussens.

Serene uitstraling

rustige slaapkamerEen ander voorbeeld van een rustige, neutrale slaapkamer is de slaapkamer in dit voorbeeld. Het belangrijkste element in de inrichting van deze slaapkamer is de kleur van de muur. De mintblauwe kleur maakt deze ruimte sereen en rustig. Het vintage ledikamt is een mooie blikvanger. Het bed zorgt ervoor dat de kamer niet te vrouwelijk wordt. De slaapkamermeubels ondersteunen het kleurpalet, maar zijn niet te opvallend. Het beddengoed en sierkussens op het bed vormen de finishing touch in deze slaapkamer.

Voor mannen en vrouwen

slaapkamer man en vrouwEen slaapkamer inichten voor een stel kan lastig zijn. Hoe zorg je ervoor dat de slaapkamer niet te vrouwelijk wordt, maar toch gezellig blijft? De oplossing zit hem in de juiste kleuren. Dat is goed te zien in de slaapkamer op deze foto. De muren zijn neutraal grijs geschilderd. Grijs combineert goed met opvallende kleuren, zoals groen, blauw en roze. Hier is het grijs gecombineerd met koraalrood beddengoed en een opvallend vloerkleed. Een industrieel uitziende kroonluchter brengt het geheel helemaal in evenwicht.

Back to basic

basic slaapkamerEen slaapkamer zonder al teveel poespas, maar wel gezellig. Dat was de uitdaging van de metamorfose van de slaapkamer in dit voorbeeld. De basiskleuren in dit interieur zijn wit en beige. De ingebouwde boekenplanken vragen om mooie accessoires, maar zet er niet teveel in. Het beddengoed heeft veel textuur en volume en is daarom een prachtige aanvulling op de inrichting. De kleur van de gordijnen is vanille en dat geeft wat contrast aan het beige en wit.

Mix and match

kleuren slaapkamerWanneer u ervan houdt om verschillende stijlen te combineren, is deze slaapkamer stijl heel geschikt. In dit voorbeeld is goed te zien hoe het combineren van verschillende kleuren, materialen en texturen leidt tot een stukje perfectie in de slaapkamer. Van sommige spullen had u vast niet verwacht dat ze zo goed samen zouden gaan! Oranje en turkoois, een houten nachtkastje en een metalen scherm; deze slaapkamer roept een gevoel op van luxe en romantiek.

Over de top

mooie slaapkamerWe zijn begonnen met rustige, neutrale slaapkamers en sluiten af met een kleurrijke slaapkamer. Deze slaapkamer heeft van alles heel veel. Bonte sierkussens, dito beddengoed en rijk gedessineerd behang. Zelfs het plafond is geschilderd in een patroon. Des te knapper is het dat dit interieur samenhang uitstraalt. Dat komt doordat de kleuren goed op elkaar afgestemd zijn. Het groen in het behang komt terug in het beddengoed en de sierkussens. Het geel van de kozijnen komt terug in het behang.

Meer zien?

Bekijk meer inspirerende ideeën voor mooie slaapkamers: