Slaapkamer inrichten

Menu:

Cars kinderkamer Cars

Kinderkamer in de stijl van Disney Cars voor jongens en meisjes.

Cinderella kinderkamer cinderella

Dit betoverende Disney sprookje vult de dromen van vele kleine meisjes.

Dieren kinderkamer dieren

Kies een dier of of een leefgebied voor de dieren kinderkamer.

Hello Kitty kinderkamer Hello Kitty

Hello Kitty past prima in een schattige meisjeskamer.

Pip Studio kinderkamer PiP Studio

De ontwerpen van PiP Studio hebben een warme uitstraling.

Kinderkamer inrichten

kinderkamer jungleOp deze pagina leest u tips en ideeën voor het inrichten van een leuke, hippe kinderkamer. Doe inspiratie op voor de inrichting van een jongens- of meisjeskamer en geef uw kind een droomslaapkamer. Laat hem of haar meedenken over de keuze van kleuren en accessoires. Wat vindt u kind leuk? Zijn er boeken of films die hij/zij helemaal te gek vindt? Of is er een sport of tv-serie waar hij veel mee bezig is? Dan is dat en goede keuze voor een thema.

Veiligheid kinderkamer

kinderkamer tipsWelk thema u ook kiest, veiligheid staat voorop. Dit is het belangrijkste onderdeel van iedere kinderkamer. Als u kind bijvoorbeeld een onrustige slaper is, dan is een stapelbed niet de beste keuze. Gebruik nooit decoratie elementen die ertoe kunnen leiden dat uw kind zou kunnen stikken of gewond zou kunnen raken. Probeer uw kind zoveel mogelijk bij het project te betrekken.

Thema uitwerken

kinderkamer inrichtingIn tijdschriften, op internet en in boeken doet u ideeën op over de inrichting van de kinderkamer. Bekijk foto's en zie welke kleuren en inspiratiebronnen veel gebruikt worden. Zo komt u combinaties en kleuren die u anders nooit bedacht had. Een goed thema wijst uiteindelijk zichzelf bij het kiezen van patronen, kleuren en accessoires. Wordt het 'lucht, 'jungle', een kasteel, de zee of toch iets anders? Eigenlijk komt het decoreren van de kinderkamer maar op een ding neer: the sky is the limit!

Jongens- en meisjeskamers

kinderkamer natuurJongens zijn actief en spelen vaak dingen na. Ze willen graag gezien worden als volwassen mannen. Thema's als de bouw, auto's, het circus of andere bezigheden zijn goede thema's voor een jongenskamer. Meisjes spelen vaak met poppen of kleden zich aan als een prinses. Harten, bloemen en paarden zijn goede thema's voor een meisjeskamer waar u dochter met veel plezier slaapt.